Dietoterapie
Laptele e o sursa de energie si de nutrimenti

Laptele, nu numai ca reprezinta o adevarata sursa de energie, ci contine si 15 nutrimenti esentiali, care lucreaza impreuna pentru sanatatea organismului.

1. Proteinele contribuie la formarea si intretinerea tesuturilor, inclusiv a oaselor. Ele ajuta la formarea anticorpilor, care lupta contra infectiilor.

2. Glucidele constituie principala sursa de energie pentru celulele organismului.

3. Vitamina A este benefica pentru sanatatea ochilor, asigurind si o buna acuitate vizuala pe timp de noapte. Ea este in acelasi timp esentiala pentru sanatatea pielii, a parului, dintilor si gingiilor. Mareste rezistenta la infectiile respiratorii si ajuta la functionarea normala a sistemului imunitar.

4. Vitamina D contribuie la utilizarea maxima a calciului si fosforului, care sint necesare pentru a avea oase si dinti sanatosi.

5. Tiamina (vitamina B1) stimuleaza pofta de mincare si cresterea, asigura buna functionare a sistemului nervos, a muschilor si a inimii. Ajuta la transformarea glucidelor in energie.

6. Riboflavina (vitamina B2) stimuleaza cresterea, imbunatateste starea de sanatate a pielii, parului si unghiilor.

7. Niacina (vitamina PP) este esentiala in crestere si dezvoltare. Mentine starea de sanatate a sistemului digestiv si a celui nervos.

8. Vitamina B6 (pirodoxina) contribuie la buna asimilare a proteinelor si grasimilor. Contribuie la producerea globulelor rosii si a anticorpilor necesari in lupta contra infectiilor.

9. Vitamina B12 (cobalamina) contribuie la formarea si regenerarea globulelor rosii, mentine starea de sanatate a sistemului nervos si a celui digestiv.

10. Acidul pantothenic (vitamina B5) previne infectiile prin marirea capacitatii de formare a anticorpilor, ajuta la transformarea glucidelor si lipidelor in energie.

11. Acidul folic participa la formarea globulelor rosii si actioneaza preventiv impotriva anemiei. Ofera protectie impotriva parazitilor intestinali si a toxinelor alimentare.

12. Calciul mentine starea de sanatate a dintilor si oaselor, asigura bataile regulate ale inimii, contractiile muschilor, buna functionare a sistemului nervos si coagularea normala a singelui.

13. Magneziul contribuie la mentinerea unui sistem cardiovascular sanatos si preintimpina atacurile de inima. Mentine starea de sanatate a dintilor, impiedica formarea depunerilor de calciu, a calculilor renali si biliari.

14. Fosforul asigura starea de sanatate a dintilor si a gingiilor. Asigura energia si vigoarea organismului, precum si buna lui functionare.

15. Zincul favorizeaza cresterea si capacitatea mentala, joaca un rol important in cresterea si regenerarea tesuturilor.